Menu
Meer over De Kringwinkel
Meer dan tweedehands
Tweedehands, goed voor het milieu

Tweedehands, goed voor het milieu

De Kringwinkel geeft herbruikbare spullen een tweede leven. Onze medewerkers zamelen gebruikte spullen in en sorteren ze grondig. Wat levert dat op? Heel veel! Naast de verkoop van tweedehands spullen redden we op die manier ook jaarlijks zo’n 87.000 ton goederen van de afvalberg. Dat is 87 miljoen kg! Geef jij soms iets aan of koop je soms iets tweedehands bij De Kringwinkel? Super! Da’s dubbele winst voor het milieu. Dankzij jou belanden die dingen niet op de afvalberg en moeten er geen nieuwe producten geproduceerd worden.

Naast de verkoop van tweedehands spullen redden we op die manier ook jaarlijks zo’n 73 ton goederen van de afvalberg.

Vier redenen om tweedehands te kopen of iets te geven

  • Je vermijdt afval en verkleint de afvalberg
  • Je bespaart op grondstoffen voor nieuwe producten
  • Je vermijdt verbruik van water en energie bij de productie van nieuwe dingen
  • Je voorkomt uitstoot van schadelijke broeikasgassen tijdens transport en productie

Red het milieu, shop tweedehands bij De Kringwinkel

Om nieuwe producten te maken, heb je niet alleen grondstoffen nodig, maar ook water en energie. Sofa’s, kookpotten, radio’s, winterjassen: allemaal zijn ze ergens geproduceerd. Eens ze gemaakt zijn, is er natuurlijk ook nog transport nodig om ze in een winkel of magazijn te krijgen. Bij elke stap in dit productie- en transportproces komen er broeikasgassen vrij. Al die dingen hebben een impact op het klimaat. Wie spullen doneert, minder koopt of tweedehands koopt bij De Kringwinkel vermijdt de productie van nieuwe spullen. Dat verdient een pluim!

De missie van onze tweedehandswinkel: minder emissie!

Niet alleen tweedehands kopen, maar ook dingen die je niet meer nodig hebt een tweede leven geven, is goed voor het milieu. Het Nederlandse onderzoeksbureau TNO berekende eerder al de klimaatimpact van lokaal tweedehands hergebruik. Hieruit blijkt dat we in Vlaanderen jaarlijks zo’n 74.000 ton CO2 besparen door spullen te schenken of te kopen bij De Kringwinkel. De Kringwinkel heeft de ambitie om nog beter te doen. In 2019 kocht de gemiddelde Vlaming al 5,6 kg aan tweedehandsproducten via De Kringwinkel. Tegen 2022 moet dit 7 kg per Vlaming zijn. Help jij ons mee deze doelstelling te halen en nog meer CO2 te besparen? Kom snel langs in De Kringwinkel.

Wie spullen doneert, minder koopt of tweedehands koopt bij De Kringwinkel vermijdt de productie van nieuwe spullen.
Tweedehands tweedehands kopen tweedehands spullen tweedehandswinkel
Tweedehands tweedehands kopen tweedehands spullen tweedehandswinkel
pinterest youtube instagram shop auction