Menu
Meer over De Kringwinkel
Over De Kringwinkel

Over De Kringwinkel

De Kringwinkel werkt hard aan een duurzame wereld.

Door gebruikte spullen een tweede leven te geven, dragen we zorg voor het milieu én creëren we sociale tewerkstelling.

De Kringwinkels zijn tijdelijk gesloten

Op vrijdag 30/10/20 besliste het Overlegcomité om alle niet-essentiële winkels in België te sluiten om de verdere verspreiding van het coronavirus in te perken. Ook De Kringwinkels sluiten dus opnieuw tijdelijk hun deuren.

Voor onze gevers

Nu de winkels en de meeste brengpunten* gesloten zijn, zitten onze textielcontainers stilaan weer goed vol. Daarom willen we vragen om nog even te wachten met kledij te geven tot we er terug in kunnen vliegen.

 

* Een zeer beperkt aantal brengpunten is nog open, maar dit verschilt van Kringwinkel tot Kringwinkel. Check de website en Facebookpagina van De Kringwinkel in jouw buurt voor meer info.

 

 

Online blijven we wel open!

Op de webshops Kringshop.beuwkringding.be en www.dekringwinkelonline.be kan je wel nog online tweedehandsspulletjes kopen.

 

Bedankt voor jullie steun en begrip!

 

We wensen iedereen het beste toe in deze lastige tijden en hopen je snel terug te mogen verwelkomen.

 

Het Kringwinkel-team

De Kringwinkel cadeaubon

Wil jij jouw vrienden of familie deze Kerst op een originele manier verrassen? Schenk hun dan een cadeaubon van De Kringwinkel! De cadeaubon kan je bestellen t.e.m. zondag 13 december 2020 en is inruilbaar bij zo goed als elke Kringwinkel in Vlaanderen.

 

De bon wordt uitgegeven door HERW!N, de koepel van De Kringwinkels.

 

Lees hier hoe je de cadeaubon kan bestellen!

In november zet De Kringwinkel Fair Fashion in de kijker!

De textielproductie heeft een grote impact op onze planeet. Bovendien worden dagelijks zo'n 30 miljoen mensen uitgebuit om ons te kleden.

Een kledingstuk is pas duurzaam en fair als het niet meer geproduceerd wordt. Tweedehands kopen blijft dus de beste oplossing.

 

Bovendien geeft De Kringwinkel mensen die weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt ook een passende job. Dat is waar fair fashion écht voor staat.

 

#TweedehandsEersteKeus #wiekringtdiewint

De Kringwinkel: werken aan tewerkstelling

Alle producten van De Kringwinkel hebben een verhaal, net als iedereen die bij ons in dienst is. De inkomsten uit onze verkoop gebruiken we om mensen die weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt een passende job te geven. Zo doen ze terug ervaring op en krijgen terug ze een toekomstperspectief.

 

De Kringwinkel stimuleert hergebruik

Tegelijk redden we zo een heleboel spullen van de afvalberg. Onze mensen ontvangen herbruikbare spullen of halen ze gratis op, sorteren of repareren ze en geven ze een mooi plaatsje in onze winkels. Wat levert dit op? Heel veel. In totaal zamelden we elk jaar zo’n 83.000 ton goederen in. Meer dan de helft hiervan vindt een nieuwe thuis via De Kringwinkel. Goed voor meer dan 5300 jobs.  

Bij De Kringwinkel shop je origineel en betaalbaar

Het leuke aan De Kringwinkel? Je vindt er elke dag andere spullen! Iedereen kan bij ons kwaliteitsvol shoppen, ook met een beperkt budget.


Heb je zelf goederen die je niet meer gebruikt maar waar je iemand anders blij mee kan maken? Breng ze dan snel naar de dichtstbijzijnde Kringwinkel of bel naar De Kringwinkel in jouw buurt. De contactgegevens vind je op onze website www.dekringwinkel.be of via het nummer 070 22 20 02 (30 ct/min.).

Want wie kringt, die wint!


tweedehandswinkel gebruikte spullen sociale tewerkstelling tweedehands
tweedehandswinkel gebruikte spullen sociale tewerkstelling tweedehands
pinterest youtube instagram shop auction