Menu
Dag van De Kringwinkel

#fieropmijnjob

Je ziet ze vaak niet, maar ze zijn er wel. Achter de schermen van De Kringwinkel werken 5.400 mensen met hart en ziel om tweedehandsspullen een nieuw leven te geven. Al onze medewerkers zijn uniek, ze hebben - net als de spullen in de winkel - elk hun eigen verhaal. Maar stuk voor stuk zijn ze fier op hun job.

 

#fieropmijnjob is dan ook het campagnethema van de Dag van De Kringwinkel van 2019.

 

Maak kennis met Kisanet, Ismail, Mario, Danny en Jessica van De Kringwinkel.

Zij maken zich op voor de Dag van De Kringwinkel, want zij zijn fier op hun job. Bekijk hier hun filmpjes.

Ismail

Hij kende alleen maar oorlog in Irak. Dus kwam Ismail met zijn gezin naar België. Maar hier botste hij op een andere muur: hoe kom je aan de bak als je documenten en werkervaring plots niet meer tellen?

Jessica

Als je niet beter wist, zou je denken dat ze zussen zijn. En zo voelt het voor Jessica: haar collega’s bij Gentmade, de accessoirelijn van De Kringwinkel Ateljee, zijn stilaan familie geworden.

Danny

Hij doorzwom wat watertjes voor hij de job vond waar hij elke dag graag voor uit bed komt. Danny is een coole gast en zorgt eigenhandig voor een glimmende occasiekoelkast.

 

Kisanet

Haar verhaal is er één om stil van te worden. Als tiener verliet Kisanet haar geboorteland Eritrea, maandenlang trok ze moederziel alleen rond. Toch is ze één en al glimlach als je haar op de werkvloer ziet.

 

 

Mario

De tattoo’s op zijn armen springen in het oog. Echo’s van een stevig leven. Maar wat nog meer opvalt is het groene bandje om zijn pols. ‘Cercle Brugge’ staat erop, 2 woorden die een keerpunt vormden in Mario’s bestaan.

 

Met de steun van:

pinterest youtube instagram shop auction