Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Straffe Kringtalenten in de kijker: Mark Vosté

Feit: al onze 5.650 Kringwinkelmedewerkers hebben talent. Elke dag verbazen ze ons met wat ze allemaal kunnen. Maar sommigen hebben een wel heel bijzonder talent dat ze niet alleen in hun vrije tijd, maar ook op de werkvloer inzetten.

Bompa Punk

“Morrregen, da’k het morgen zal doen. Morrregen, zeker voor de noen!”
’s Avonds of in het weekend laat Mark Vosté in de hoedanigheid van ‘Bompa Punk’ al eens de betere feesttent ontploffen als frontman van Belgian Asociality. Tijdens de week is hij ‘gewoon’ een gouden werkbegeleider in De Kringwinkel van Vilvoorde.


“Ik was al altijd gebeten door alles wat met muziek en geluid te maken heeft. Op mijn 17de had ik al mijn eigen discobar. In 2011 vond de VDAB dat het tijd werd voor een ‘echte’ job. Ik was al jaren te veel met muziek bezig en te weinig met betaald werk. Ik koos voor De Kringwinkel omdat hergebruik me aansprak. De link tussen De Kringwinkel en sociale tewerkstelling kende ik op dat moment niet.”

Ziehier drie straffe Kring-Talenten.

“Ik zie ze verdomd graag, stuk voor stuk.”

Mark komt als doelgroepmedewerker terecht bij De Kringwinkel ViTeS, waar meer dan 600 mensen uit 45 verschillende landen van herkomst werken. “Waar ik me meteen over verwonderde – en nog steeds – is hoe al die mensen met verschillende achtergronden op een heel natuurlijke manier samenwerken. We komen elkaar tegen, maar in respect. Ik zie ze verdomd graag, stuk voor stuk.”

20.000 reparaties

Mede dankzij die liefde voor mensen groeide hij al snel door tot werkbegeleider. “Ondertussen stuur ik al 7 jaar een ploeg van een 10-tal elektroherstellers aan. Vorig jaar herstelden die samen maar liefst 20.000 stuks verlichting, TV’s en klein elektro.
Ik heb van nature een krachtige luide stem maar dat bepaalt niet mijn omgang met mensen. Wel mijn stemkleur. Mijn stem verheffen is niet nodig. Respect en relativeringsvermogen des te meer. Dat zijn voor mij de sleutelwoorden bij het begeleiden van mensen. Iedereen heeft zijn rugzak, maar als je de mensen voor vol aanziet, naar hen luistert en werkt als een team, kom je er wel.”


Zin om een concert van Mark bij te wonen?
www.belgianasociality.be

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction