Menu
Gratis ophaling: 0800 2 0080
Meer over De Kringwinkel
Quotes

Aan het woord

We kunnen jullie wel vertellen hoe geweldig we De Kringwinkel vinden, maar wie is er beter geplaatst om dit te doen dan onze medewerkers? Aan hen het woord: 

"Zoals het er hier aan toegaat, zou het overal moeten zijn"

 

“Ik werd geboren als Leopold Backhovens, maar merkte al op erg jonge leeftijd dat ik me geen jongen voelde." Na heel wat omzwervingen op persoonlijk en professioneel vlak kreeg Belinda een job bij De Kringwinkel Antwerpen.

"Ik kwam hier op de textielafdeling terecht, waar ik meteen open kaart speelde: “Ik ben Belinda, en ik ben transseksueel.” “Iedereen aanvaardt mij nu als vrouw. De Kringwinkel is altijd heel respectvol met mij omgegaan. Zoals het er hier aan toegaat, zou het overal moeten zijn.”

“Ik sorteer en prijs kleding en hou van mijn job. Maar nog liever kom ik met mensen in contact. Daarom kreeg ik er een functie bij: nieuwe medewerkers coachen. Ik geef mijn ervaring en expertise graag door aan anderen."

Belinda Backhovens, textielafdeling De Kringwinkel Antwerpen
Shiraz Tamo, magazijnier bij De Kringwinkel Aalst

“Mijn droom? Ooit opnieuw kleding ontwerpen”

 

Shiraz had een eigen zaak en ontwierp moderne vrouwenkledij in Libanon. Door de oorlog in Syrië moest hij zijn land ontvluchten.

“In 2007 kwam ik via Turkije aan in België. Pas na vijf jaar kreeg ik er mijn erkenning als vluchteling. In die 5 jaar is mijn haar grijs geworden van alle stress. Maar intussen is België mijn land geworden, waar ik woon met vrouw en dochter. Ik vond ook werk in De Kringwinkel Aalst, als magazijnier.

Een job waarin hij zich al snel thuisvoelde. Instructeur Rudy: "Shiraz is niet alleen goedlachs en hoffelijk voor klanten, ook op de werkvloer is hij onmisbaar." 

Toch blijft Shiraz dromen: "ik hoop ooit opnieuw Koerdische kledij ontwerpen. Als het in Syrië opnieuw veilig zou zijn, kan ik misschien vanuit België een bedrijf opstarten.”

"Bij De Kringwinkel voel ik me thuis"

 

"Via het OCMW van Boechout kon ik als leefloner in het statuut Artikel 60 beginnen bij Opnieuw & Co. In de winkel in Lier  leerde ik werken met een kassa.

Mijn contract liep anderhalf jaar, maar al na een jaar kreeg ik een contract in het statuut doelgroepmedewerker sociale werkplaats.

Ondertussen werk ik als kassier in de winkel in Duffel. Die job doe ik heel graag. Ik heb contact met de klanten, wat ik belangrijk vind. Zij stellen veel vragen, dus kan ik ze vriendelijk helpen door de juiste antwoorden te geven en de richting aan te wijzen.

Soms vind ik zelf dat mijn Nederlands nog niet goed genoeg is, maar ik werk er elke dag aan. Bij Opnieuw & Co voel ik mij thuis. Ik heb heel goede collega’s waarmee ik over alles kan praten."


Patimat Talibova, kassier bij De Kringwinkel Opnieuw & Co

Dingen mooi maken zit in mijn genen.

 

 

"20 jaar geleden kwam ik met mijn mama van Rwanda naar België. Ondertussen heb ik 2 kinderen hier en vond ik werk als winkelassistente bij De Kringwinkel Teleshop. Al meer dan 2 jaar help ik met veel plezier de klanten in De Kringwinkel in Aalst. 

Ik maak er ook de etalages, iets waar ik heel erg van geniet. Dingen mooi maken zit blijkbaar in mijn genen."

Sociale Tewerkstelling?

De Kringwinkels zijn sociale werkplaatsen.
Dat wil zeggen dat ze passend werk bieden aan mensen die (te) ver van de arbeidsmarkt staan. In de Kringwinkelcentra kunnen ze op een laagdrempelige manier ervaring opdoen en bijleren. Zo maken ze een grotere kans om later bij een ander bedrijf werk te vinden.

tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
pinterest youtube instagram shop auction