Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Zó recykleer je tweedehands kleding
Slow fashion is helemaal in. Het is een duurzaam en stijlvol alternatief voor fast fashion, want deze tijdloze collecties met kleding van hoge kwaliteit gaan veel langer mee én zijn ecologisch en ethisch verantwoord. De keerzijde van de medaille? Het prijskaartje. Dus wat als je budget niet mee wil? Dan sla je aan het recykleren! Want tweedehands kleding recycleren is ideaal om een nieuwe look te creëren. De Kringwinkel geeft je graag wat tips.

Het belang van tweedehands kleding recykleren

Recykleren, of kleren recycleren, is dé manier om de inhoud van je kleerkast te vernieuwen zonder veel geld uit te geven. Heb je zin om te recykleren, maar heb je geen kleding op voorraad? Geen nood! Bij De Kringwinkel vind je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan: van tweedehands kleding tot knopen, garen en andere leuke spullen om je kleding op een duurzame manier een make-over te geven. Maar is het ethisch verantwoord? Zeker, want recykleren is slavernijvrij. Tenzij je echt niet graag achter de naaimachine kruipt, natuurlijk. Al kan je ook gewoon met naald en draad aan de slag. Wedden dat je je gaat amuseren?

Tweedehands kleding recycleren is ideaal om een nieuwe look te creëren.
Tweedehands kleding: repeteren, recykleren…

Tweedehands kleding: repeteren, recykleren…

Wie zijn best doet zal het leren. Dat hebben we van Samson en Gert geleerd. En wie zegt dat dat niet van toepassing is op tweedehands kleding recycleren? Onze beste tip voor recykleer-maagden? Begin klein, en dat mag je best letterlijk nemen. Een leuk accessoire kan je al een heel andere look geven. Van een oude jeansbroek naai je vanzelf een schoudertasje door de pijpen af te knippen aan het kruis en ze toe te naaien. En wat vind je van deze veelzijdige T-shirtbloemen? Rijg ze aan een touw voor een fleurige ketting, naai ze op een T-shirt om dat vlekje te verbloemen of … versier er je zelfgemaakte jeansbroektas mee. Goesting om erin te vliegen? Met de tutorials van Les tissus du Chien Vert en Everyday Chaos kom je al een heel eind!

Tweedehands kleding opleuken

Maar je hoeft je kleding niet helemaal te verknippen om te recykleren. Heb jij bijvoorbeeld vaak last van vervelende gaatjes in je T-shirt ter hoogte van je riem? Kort het dan gewoon in en … hallo jurkje voor je dochter (of die van je vriendin)! Ook met borduursels, wat opgenaaide parels, knopen of een extra kanten boordje kan je tweedehands kleding helemaal transformeren. En met een paar leuke strijkapplicaties zorg je ervoor dat die saaie jeansrok weer regelmatig de kast uit mag. Nog een stel leuke hakken van De Kringwinkel eronder en je kan weer een tijdje verder. Tweedehands kleding, eersteklas outfit!

Tweedehands kleding opleuken.
Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction