Menu contact
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
De Kringwinkel Blikfabriek
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Kringwinkels zetten zich schrap voor heropening

Kringwinkels zetten zich schrap voor heropening

Grote drukte aan de geefpunten verwacht door 'grote schoonmaak'

Vrijdag 8 mei 2020 - Ook De Kringwinkels in Antwerpen openen maandag opnieuw de deuren. Vooral aan de geefpunten belooft het extra druk te worden. “Veel mensen waren lang thuis en gingen aan het opruimen en ontspullen. We hopen dat ze deze spullen nu bij ons zullen binnenbrengen, maar liefst niet allemaal tegelijk,” aldus De Kringwinkel. Om de drukte wat te spreiden en het veilig te houden, nemen heel wat Kringwinkels extra maatregelen.

Maandag kunnen we opnieuw terecht in de negen Kringwinkels in en rond Antwerpen om spullen te kopen én te doneren. Om spullen bij je thuis op te laten halen, blijft het nog een weekje langer wachten. Verwacht wordt dat het volgende week druk zal worden aan de geefpunten; niet alleen door meer ‘gevers’ maar ook omdat ze meer weg te geven hebben.

“Het begin van de lente is traditioneel al een drukke periode voor onze geefpunten. Uit onderzoek blijkt dat bijna 1 Belg op 3 (29,7%)[1] dan een grote schoonmaak houdt. Veel van de spullen die mensen niet meer nodig hebben, krijgen via ons een tweede leven. Doordat onze winkels 7 weken dicht waren, én veel mensen extra tijd hadden om thuis op te ruimen en te ontspullen, verwachten we veel producten binnen te krijgen.” Aldus Louise Vrints van De Kringwinkel Antwerpen.

“Kom liefst niet allemaal tegelijk”

De Kringwinkels willen nu al alle mensen bedanken die hun spullen extra lang bijhielden en ze willen binnenbrengen bij de geefpunten.

Om ervoor te zorgen dat alles snel, vlot en veilig verloopt aan de geefpunten, geeft De Kringwinkel enkele tips mee op haar site.

De meer dan 500 medewerkers zijn er klaar voor

Ook de Kringwinkels troffen de voorbije weken de nodige voorbereidingen om hun medewerkers op een veilige manier opnieuw aan de slag te laten gaan. In de winkels gelden de intussen vertrouwde regels zoals de beperking van 1 klant per 10 vierkante meter, alleen en kort winkelen en natuurlijk het houden van anderhalve meter afstand. Op de Kringwinkelsite vinden klanten meer tips terug om het veilig te houden te vinden.

“Zeker voor onze collega’s die tot de meest kwetsbare doelgroepen in onze samenleving behoren, is het sociale contact met collega’s, klanten en gevers en de structuur die ze bij ons krijgen, van groot belang. Onze meer dan 500 medewerkers staan dan ook te popelen om opnieuw aan de slag te gaan,” besluit Louise Vrints.[1] Het online onderzoek werd tussen 7 oktober en 18 oktober 2019 uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van 2dehands, De Kringwinkel, Troc.com en Cash Converters. 2.000 Belgen werden ondervraagd.

Deel deze pagina:
Overzicht
pinterest youtube instagram auction