Menu
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

De Collectie

De Collectie haalt textiel, kleding, schoenen en lederwaren op aan huis of geeft je de kans om ze binnen te brengen in één van de vele brengpunten in de stad Antwerpen.

De Collectie is een samenwerkingsverband met de Stad Antwerpen. Vijf Antwerpse non-profit-organisaties -De Kringwinkel Antwerpen, Oxfam-Solidariteit, Wereld Missie Hulp, Kindervriend en Mensenzorg– sloegen de handen in elkaar om te zorgen dat jouw afgedragen textiel maximaal lokaal verwerkt wordt.
Met jouw kleren steun je niet alleen lokale sociale tewerkstellingsprojecten maar ook goede doelen, hier in Antwerpen en in derdewereldlanden. Samen geven we items met een verleden opnieuw een toekomst. Doén!
Alle info over brengpunten en ophaalmogelijkheden aan huis vind je op onze website www.decollectieantwerpen.be

KRIJG DE KLERE

Krijg de klere... Of geef ze aan De Collectie! Een textielfestival georganiseerd door De Collectie in samenwerking met Lokaal 25 op zaterdag 15 december op de Sint-Andriesplaats in Antwerpen. Je kan je verwachten aan volgende activiteiten:

TEXTIEL ► Brengpunt @De Collectie (breng je oud textiel mee) – Textiel Repaircafé @Circuit

MUZIEK ► Gregor Terror & the Calypso Gigolo’s - Johnny den Artiest – DJ’s TBA

WORKSHOPS ► Familieworkshop @Hausgemacht & Textielworkshop @MoMu

SPEAKERSCORNER ► Zofia Mezeyova [Schone Kleren] – Esther Hoedemakers [Mooi Festival] – Bie Noé [B. Right] – Katrien Molenberghs [Re.Touché] en meer

KLEDINGMARKT ► @SNITT – @Swishing

ETEN & DRINKEN ► @Beestenbos – @Costa

DRESSCODE ► Tweedehands

PARTNERS ► Dit textielfestival van De Collectie werd mede mogelijk gemaakt door onze partners ♥: De Kringwinkel Antwerpen - OxfamSolidarité OxfamSolidariteit - De Kindervriend - Mensenzorg – Wereld Missie Hulp - Lokaal 25 - MoMu Fashion Museum AntwerpBeestenbos - Swishing.beCIRCUIT – Hausgemacht – Goegekregen - SNITT. - Costa Sint-Andries
pinterest youtube instagram auction