Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Dag van de Kringwinkel
Meer over deze Kringwinkel
Vacatures
1

Iedereen verdient een eerlijke kans

Elk van onze medewerkers heeft een boeiend eigen verhaal. Niet altijd een makkelijk, vaak een hoopvol. Over opnieuw beginnen, doorzetten en zijn of haar plek vinden. Daar kunnen we alleen maar respect voor hebben.

Onze meer dan 50 begeleiders helpen meer dan 600 mensen om kennis en ervaring op te doen. En ondertussen te werken aan hun zelfvertrouwen, voldoening en sociaal contact. Het doel: doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt en bouwen aan een volwaardige toekomst.

Maatwerkers

Maatwerkers zijn medewerkers die nood hebben aan begeleiding op de werkvloer, door psychische of fysieke beperkingen of na langdurige werkloosheid. Zij blijven een langere periode bij ons werken en stromen door naar de reguliere arbeidsmarkt als ze daar klaar voor zijn. Mensen met een erkenning Maatwerk bekomen hun erkenning bij VDAB. Die zal hen ook toeleiden naar maatwerkbedrijven met openstaande vacatures.  

Leermedewerkers of ‘Artikel 60’ers’

Leermedewerkers worden via het OCMW bij ons tewerkgesteld, binnen het statuut Artikel 60. Ze doen één tot twee jaar ervaring op bij De Kringwinkel, om daarna door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt.

Medewerkers Tussenstop

Onze Tussenstop-mensen zijn arbeidszorgmedewerkers die de VDABnaar ons doorverwijst. Persoonlijke of maatschappelijke redenen maken dat zij niet meer in het reguliere arbeidscircuit terechtkunnen. Ze krijgen zorg- en welzijnsbegeleiding en werken vrijwillig onbetaald, met de optie om na een positieve stage vast in dienst te komen. 

Ondertussen is er ook doorverwijzing van het OCMW. In dat geval gaat het niet om een erkenning arbeidszorg, maar om het project activerende werkvloeren. Het opzet blijft hetzelfde: laagdrempelige opstap naar werk.

Tijdelijk in dienst

Er zijn ook medewerkers die voor een kortere periode bij De Kringwinkel werken. Zo zetten stagairs bij ons een waardevolle eerste stap naar de arbeidsmarkt. Idem voor jongeren die deeltijds naar de middelbare school gaan en deeltijds werken. Via justitie voeren sommige medewerkers bij ons hun werkstraf uit. Voor specifieke projecten krijgen we af en toe versterking van vrijwilligers.

Coachende, leidinggevende, communicatieve, administratieve en andere omkaderende krachten

De Kringwinkel is een warme familie en een goed geoliede machine. Dat zo houden en nog verbeteren is de missie van ons management, ondersteunende diensten (HR, financiën, infrastructuur, administratie, trajectbegeleiding, marketing en communicatie), operationele diensten (logistiek, productie, dienstverlening) en alle werkleiders.

Zie je hierboven de geknipte job voor jou? Contacteer ons snel. Wie weet werken we binnenkort al blij samen! 

pinterest youtube instagram auction