Menu contact
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Retroweek 2021
Meer over deze Kringwinkel

Kringwinkelhelden

Kringwinkelheld: Thomas

Thomas is vaste klant bij Circuit. Waarom? “Omdat je hier nog old school per overschrijving kan betalen!”, lacht hij. Thomas kocht recent zijn nieuwe tweedehandsfiets bij Circuit én is er trots op, zo trots dat hij hem combineert met een matching outfit. Eerder liet Thomas zijn versterker al herstellen in het atelier van Circuit, ook die betaalbe hij per overschrijving. Smile

Kringwinkelheld: Noureddine

We kwamen Noureddine tegen terwijl hij heel doelgericht op zoek was. “Nu ben ik op zoek naar glazen flessen om mijn olijfolie in te doen.” Toont hij. “Ik heb grote vaten olie uit Marokko en dat bewaar je best in glazen flessen, dus het is dringend” lacht Noureddine. “Normaal kom ik niet zo doelgericht shoppen, ik ga vaan naar verschillende Kringwinkels en er zijn altijd wel leuke koopjes te vinden hier, dingen waarvan je niet wist dat je ze zocht er die nergens anders te vinden zijn”. Altijd welkom Noureddine, voor flessen én voor onverwachtse koopjes.

De Kilomeet Deurne Jegger
Jegger bij de weegschaal in De Kilomeet Deurne

Jegger, rots in de branding in De Kilomeet

De Kilomeet is een soort outlet-winkel van De Kringwinkels, hier koop je spullen aan een vaste prijs per kilo of per meter. Een unieke winkel tussen de anderen dus. Een unieke winkel met een uniek team. "Wij zijn een klein maar een goed team. In totaal zijn we met 9, iedereen voelt zich hier thuis. Dat is voor ons nog altijd het belangrijkste, dat iedereen zich goed voelt en de kans krijgt zijn plek te vinden. De dagen vliegen voorbij als we hier bezig zijn met ons topteam. Zelfs 2020 ging snel voorbij" vertelt Jegger vrolijk.

Samen op stap

Deze drie generaties vrolijke shoppers kwamen we tegen in De Kringwinkel Kapellen. Nel, Julia, Johanna en Victoria startten hun dag met een kopje High Tea voor de gelegenheid van de 58e trouwdag van oma Nel. Nadien kon een bezoekje aan De Kringwinkel niet ontbreken “We vinden het leuk om samen onderweg te zijn en kleine hebbedingetjes te kopen, zo kunnen we het thuis gezellig maken. En wanneer we ze weer beu zijn brengen we ze gewoonweg weer terug!” leggen ze samen uit. Wat een gezellige Kringdag dames!

Er groeide eens een tiener uit zijn tienerbed

We kwamen Kelly tegen in De Kringwinkel Abdijstraat. Haar tienerzoon groeide uit zijn hoogslaper en kreeg een nieuw bed. Daarom kwamen ze zijn oude bed en het discolicht van zijn broer samen bij De Kringwinkel afzetten. 'Alle onderdelen én de handleiding zitten er nog bij.' vertelt Kelly. 'Het bed kan nog perfect dienst doen en weggooien is zonde' besluit ze. Wij  zijn het helemaal eens, bedankt Kelly!

Met het hele gezin naar De Kringwinkel

Lore en Christel zijn moeder en dochter, vaste Kringwinkelklanten in De kringwinkel Kapellen, maar wanneer ze in de buurt van een andere Kringwinkel zijn durven ze er ook wel eens binnen springen. Wij kwamen hen tegen in De Kringwinkel Brasschaat. ‘Ik en mijn dochter komen voor de originele kleren, en mijn man kijkt vooral naar de platen.

Vandaag kopen we dit t-shirt en een kastje, goede vonsten!’ vertelt Christel. ‘Wanneer we thuis opruimen verzamelen we ook regelmatig spullen om binnen te brengen.” Voegt ze er nog aan toe. Bedankt Lore en Christel, de kring is rond!

"Verkoopster is mijn droomjob!" Kisanet

Kisanet (21) werkt sinds februari als verkoopster in De Kringwinkel in de Abdijstraat in Antwerpen. Van het verhaal van Kisanet word je stil. Helemaal alleen ontvluchtte het meisje Eritrea, maandenlang was ze onderweg. Toch is ze een en al glimlach als je haar in De Kringwinkel in Antwerpen bezig ziet. “Verkoopster is mijn droomjob.”

Sarah maakt haar kleerkast leeg

Sarah Dimani kwam langs in onze winkel in Borgerhout om jassen en schoenen af te geven. Fashionable aanbod gegarandeerd dus!

Rossum (40) kreeg een eerste Belgische werkervaring bij De Kringwinkel

Dankzij het budget dat werd ingezameld met The Empty Shop kwam de mogelijkheid om vluchtelingen via Obelisk een eerste werkervaring te geven. Russom Daniel Sereke (40 jaar) is er daar eentje van. Russom is nog maar elf maanden in België en dit is zijn eerste werkervaring hier. “Ik kom uit Eritrea maar heb eerst ook nog zeven jaar in Italië gewoond. In Eritrea is er een totalitaire dictatuur. Er is een dienstenplicht van twee jaar, maar jongeren worden er eigenlijk veel langer verplicht als soldaat te werken.  Na acht jaar in het leger, zonder enige inkomsten, kon ik het echt niet langer accepteren. Daarbij kon ik in Eritrea ook niet uitkomen voor wat ik geloofde en mocht ik mijn mening niet uitdrukken. Het was echt geen leven. Daarom ben ik gevlucht.”

“Ik kan nooit meer terugkeren naar Eritrea, dan zullen ze me vermoorden. Ondertussen heb ik mijn vader al veertien jaar niet meer gezien. Het was heel moeilijk om mijn familie achter te laten in Eritrea. Ik bel hen elke dag. Toen ik in Italië woonde, heb ik geprobeerd hen te laten overkomen als een bezoek, maar mijn vader visum werd afgekeurd. Ondertussen is hij al bijna 70 jaar en ik zal hem waarschijnlijk nooit meer terugzien. Die gedachte is echt moeilijk voor mij. Gelukkig heb ik mijn moeder in 2008 nog kunnen zien in Noorwegen. Twee van mijn broers wonen in Noorwegen, een andere in Nederland en twee wonen nog in Eritrea en proberen nog steeds te vluchten.”

“African life is moeilijk. Maar het gaat nu beter met mij. Binnenkort word ik vader en dat maakt me erg gelukkig. Ik ben ook optimistisch dat ik een job zal vinden. Mijn CV stelt niets voor dus ik probeer zoveel mogelijk contacten te gebruiken. Zo raadde mijn leerkracht me aan om eens bij De Kringwinkel Antwerpen te horen, waardoor ik nu een eerste job gevonden heb. Ik geloof erin dat deze positiviteit zich zal verderzetten.”

Anita (59) werkt al 11 jaar in De Kringwinkel

Werkloos thuiszitten tussen vier muren, dat was niets voor Anita. Haar job bij De Kringwinkel verruimde haar wereld: ze leerde nieuwe mensen en andere nationaliteiten kennen. De Kringwinkel, dat is voor Anita haar tweede thuis.

Marguerite (56) geeft graag en veel aan De Kringwinkel

"Ik geef vandaag een doos met keukengerief: een retro keukenweegschaal, wat potjes, bestek en ook enkele kledingstukken...
Ik ben hier echt kind aan huis. Ik kom geregeld langs. Ik ben van het principe: gooi niets weg dat stuk is - verdeel het opnieuw. Ik ben ook één van de vrijwilligers in de Ruilwinkel in Kapellen. 90% van alles wat ik thuis heb en gebruik komt van en gaat naar geef- en ruilwinkels."

"Enkele vriendinnen hebben mij erop gewezen dat "je anders kan leven" en ik was meteen verkocht! Enkele jaren geleden heb ik om gezondheidsredenen een gastric bypass ondergaan en moest ik al mijn kleding wegdoen. Pijnlijk dacht ik, want je gaat je toch hechten aan sommige spullen. Ben ik daarom materialistisch? Neen, dat denk ik niet. Maar ik had geen zin om fortuinen uit te geven... het leven gaat gewoon verder. Elke week heb ik iets anders aan en ik ben er erg blij mee."

"Ik passeer zeker wekelijks in éen van de Kringwinkels! Ik beleef daar telkens een enorm plezier aan. Het zijn gewoonweg mooie winkels, alle producten staan netjes bij elkaar - echt heel aangenaam "snuffelen". Kijk, mijn vriend heeft bijvoorbeeld last van zijn nek - en ik vond hier net twee speciale kussentjes waardoor hij zeker beter zal slapen. Nieuw vind je dat ten eerste erg moeilijk, en is het ook nog eens duur. Ik ben hier gesteld voor een paar euros, geweldig toch? Het zijn telkens unieke stuks allemaal. Echt, voor een prikje kan je hier je hele interieur pimpen. Mensen die thuis langs komen zeggen altijd "het is hier zo gezellig, waar heb je die spullen vandaan?"... Ik geef heel graag, maar kom ook altijd weer thuis met iets nieuws, al is het maar één stuk. Ja, de Kringwinkel is gevaarlijk voor mij... en winkelen is en blijft ooh zo spannend (lacht)."

Mathias (27) onze retro-lover

Maak kennis met Mathias, retro-liefhebber in hart en nieren én trouwe medewerker in onze Kringwinkel in Brasschaat. Hij is retro. En dan bedoelen we niet dat hij al lang genoeg mee gaat om een retro stuk te worden maar hij ìs het gewoon. Kijk maar zelf!

pinterest youtube instagram auction