Menu
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Dag van De Kringwinkel 19/10
Meer over deze Kringwinkel

Kringwinkelhelden

Sarah maakt haar kleerkast leeg

Sarah Dimani kwam langs in onze winkel in Borgerhout om jassen en schoenen af te geven. Fashionable aanbod gegarandeerd dus!

Rossum (40) kreeg een eerste Belgische werkervaring bij De Kringwinkel

Dankzij het budget dat werd ingezameld met The Empty Shop kwam de mogelijkheid om vluchtelingen via Obelisk een eerste werkervaring te geven. Russom Daniel Sereke (40 jaar) is er daar eentje van. Russom is nog maar elf maanden in België en dit is zijn eerste werkervaring hier. “Ik kom uit Eritrea maar heb eerst ook nog zeven jaar in Italië gewoond. In Eritrea is er een totalitaire dictatuur. Er is een dienstenplicht van twee jaar, maar jongeren worden er eigenlijk veel langer verplicht als soldaat te werken.  Na acht jaar in het leger, zonder enige inkomsten, kon ik het echt niet langer accepteren. Daarbij kon ik in Eritrea ook niet uitkomen voor wat ik geloofde en mocht ik mijn mening niet uitdrukken. Het was echt geen leven. Daarom ben ik gevlucht.”

“Ik kan nooit meer terugkeren naar Eritrea, dan zullen ze me vermoorden. Ondertussen heb ik mijn vader al veertien jaar niet meer gezien. Het was heel moeilijk om mijn familie achter te laten in Eritrea. Ik bel hen elke dag. Toen ik in Italië woonde, heb ik geprobeerd hen te laten overkomen als een bezoek, maar mijn vader visum werd afgekeurd. Ondertussen is hij al bijna 70 jaar en ik zal hem waarschijnlijk nooit meer terugzien. Die gedachte is echt moeilijk voor mij. Gelukkig heb ik mijn moeder in 2008 nog kunnen zien in Noorwegen. Twee van mijn broers wonen in Noorwegen, een andere in Nederland en twee wonen nog in Eritrea en proberen nog steeds te vluchten.”

“African life is moeilijk. Maar het gaat nu beter met mij. Binnenkort word ik vader en dat maakt me erg gelukkig. Ik ben ook optimistisch dat ik een job zal vinden. Mijn CV stelt niets voor dus ik probeer zoveel mogelijk contacten te gebruiken. Zo raadde mijn leerkracht me aan om eens bij De Kringwinkel Antwerpen te horen, waardoor ik nu een eerste job gevonden heb. Ik geloof erin dat deze positiviteit zich zal verderzetten.”

Anita (59) werkt al 11 jaar in De Kringwinkel

Werkloos thuiszitten tussen vier muren, dat was niets voor Anita. Haar job bij De Kringwinkel verruimde haar wereld: ze leerde nieuwe mensen en andere nationaliteiten kennen. De Kringwinkel, dat is voor Anita haar tweede thuis.

Marguerite (56) geeft graag en veel aan De Kringwinkel

"Ik geef vandaag een doos met keukengerief: een retro keukenweegschaal, wat potjes, bestek en ook enkele kledingstukken...
Ik ben hier echt kind aan huis. Ik kom geregeld langs. Ik ben van het principe: gooi niets weg dat stuk is - verdeel het opnieuw. Ik ben ook één van de vrijwilligers in de Ruilwinkel in Kapellen. 90% van alles wat ik thuis heb en gebruik komt van en gaat naar geef- en ruilwinkels."

"Enkele vriendinnen hebben mij erop gewezen dat "je anders kan leven" en ik was meteen verkocht! Enkele jaren geleden heb ik om gezondheidsredenen een gastric bypass ondergaan en moest ik al mijn kleding wegdoen. Pijnlijk dacht ik, want je gaat je toch hechten aan sommige spullen. Ben ik daarom materialistisch? Neen, dat denk ik niet. Maar ik had geen zin om fortuinen uit te geven... het leven gaat gewoon verder. Elke week heb ik iets anders aan en ik ben er erg blij mee."

"Ik passeer zeker wekelijks in éen van de Kringwinkels! Ik beleef daar telkens een enorm plezier aan. Het zijn gewoonweg mooie winkels, alle producten staan netjes bij elkaar - echt heel aangenaam "snuffelen". Kijk, mijn vriend heeft bijvoorbeeld last van zijn nek - en ik vond hier net twee speciale kussentjes waardoor hij zeker beter zal slapen. Nieuw vind je dat ten eerste erg moeilijk, en is het ook nog eens duur. Ik ben hier gesteld voor een paar euros, geweldig toch? Het zijn telkens unieke stuks allemaal. Echt, voor een prikje kan je hier je hele interieur pimpen. Mensen die thuis langs komen zeggen altijd "het is hier zo gezellig, waar heb je die spullen vandaan?"... Ik geef heel graag, maar kom ook altijd weer thuis met iets nieuws, al is het maar één stuk. Ja, de Kringwinkel is gevaarlijk voor mij... en winkelen is en blijft ooh zo spannend (lacht)."

Mathias (27) onze retro-lover

Maak kennis met Mathias, retro-liefhebber in hart en nieren én trouwe medewerker in onze Kringwinkel in Brasschaat. Hij is retro. En dan bedoelen we niet dat hij al lang genoeg mee gaat om een retro stuk te worden maar hij ìs het gewoon. Kijk maar zelf!

Peymaneh is een vaste waarde in Merksem

Peymaneh vluchtte uit Iran naar België. Ze begon te werken bij De Kringwinkel Antwerpen. In de loop der jaren is Peymaneh blijven bijleren en groeien en nu werkt ze in onze winkel in Merksem als adjunct. De Kringwinkel geeft mensen nieuwe kansen, en houdt ervan om ze te zien openbloeien!

Katelijn Gijsel (27) komt vaak winkelen in De Kringwinkel Antwerpen

"Spullen van De Kringwinkel zijn leuk, mooi, handig, betaalbaar én duurzaam. Ik koop er vooral echt praktische zaken; kasten, curver bakken, gereedschap, boeken, gezelschapsspelen... Maar af en toe ook leuke, grappige hebbedingetjes om cadeau te doen. Soms voelt winkelen in De Kringwinkel als een schattentocht, op zoek naar juist datgene wat je zocht, en met de kans intussen allemaal leuke en mooie andere spulletjes te ontdekken.

Goederen geven aan De Kringwinkel is toch pure logica, als iets nog bruikbaar is gooi je het toch niet zomaar weg?! Daarbij ben ik ook voor minimalisering van ons overbodig bezit."

Liesbeth Vanormelingen (28) is een echte Kringwinkelfan

"Ik kan er altijd wel iets leuk op de kop tikken! Intussen komt zowat 70% van ons interieur en 99% van mijn handtassen van De Kringwinkel! Ik vind het een aangename winkel en vind er altijd wel iets dat me aanstaat: meubilair, handtassen, servies, boeken, lp's (moet ik nog doorgaan?)!

Spullen geven aan De Kringwinkel vind ik ook een goede keuze, iemand anders wordt er blij mee en je recycleert. Win-win!"

pinterest youtube instagram auction