Menu contact
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
zaakvoerder ohne gezocht
Meer over deze Kringwinkel

De Kringwinkel is zoals het leven: volop geven en nemen

Voor en achter de schermen van de Antwerpse Kringwinkels is het altijd gezellig druk. Spullen brengen, spullen halen, dingen (online) in de etalage zetten, repareren, elkaar motiveren. Dat spelen onze medewerkers, begeleiders en klanten samen klaar. En dat maakt ons tot één grote en meestal happy familie. Ook op Facebook.

Iedereen Kringwinkelheld

Sarah, vrolijke zwemmer én gever

"Aan dit vrolijke opblaaskussen heb ik geweldige herinneringen. Tijdens de warme zomerdagen trek ik graag met vrienden naar de vijver aan het Noordkasteel. Met deze grote smiley kan je heerlijk dobberen op het water. Tip voor de volgende eigenaar: met een drankje in de hand is het echt optimaal genieten."

Benni is back!

"Van mijn 14 jaar was ik een heel getalenteerde fietser. Ik werd een prof maar moest stoppen op mijn 30. De euforie viel weg, de leegte kwam in de plaats. Ik ging door een hele donkere periode, nam verslavende middelen en raakte mensen en bezittingen kwijt. Toen ik vader werd, klikte er iets bij mij. Ik groeide zelf op in een warm nest en wil ook voor mijn kinderen het beste. Bij De Kringwinkel vond ik mijn ritme en mezelf terug. Ik hou van deze plek. Elke dag kom ik met een goed gevoel werken en mijn collega’s zijn perfect!”

Kelly doet een kind een groot plezier

“Mijn tienerzoon groeide uit zijn hoogslaper en kreeg een nieuw bed. Daarom breng ik zijn oude bed naar De Kringwinkel. Het bed kan nog perfect dienst doen. Weggooien zou zonde zijn. En met het afgedankte discolicht van mijn andere zoon is vast ook nog iemand blij.”

Blije Noureddine, of is hij vandaag Aladdin? ;-)

“Ik ben op zoek naar glazen flessen om mijn olijfolie uit Marokko in te doen. Ik kreeg die aan in grote vaten. Maar olijfolie bewaar je best in glazen flessen. Ik heb dus een dringende missie. Normaal kom ik niet zo doelgericht shoppen. Dan verken ik gewoon de verschillende Kringwinkels. Er zijn altijd leuke koopjes te vinden. Dingen waarvan je niet wist dat je ze zocht maar die prima van pas komen. En dingen die nergens anders te vinden zijn.”

Thomas hoort bij de vaste club van Circuit

“Ik ben vaste klant bij Circuit. Omdat het een toffe én circulaire conceptstore is. Maar ook omdat je hier nog old school per overschrijving mag betalen. Ik vond hier de tweedehandsfiets die ik zocht. Hij matcht met mijn retrolook. En mijn kapotte versterker werd hier netjes hersteld. En ja hoor, ook die reparatie mocht ik via overschrijving betalen.”

Nel, Julia, Johanna en Victoria kringwinkelen over de generaties heen

“Mijn oma Nel trakteerde daarstraks op een feestelijke high tea omdat ze vandaag achtenvijftig jaar getrouwd is. Acht-en-vijf-tig! En nu zijn we hier. We vinden het allevier leuk om kleine hebbedingetjes te kopen, om het thuis nog gezelliger te maken. En wanneer we ze beu zijn schenken we ze opnieuw aan De Kringwinkel.”

De Kilomeet Deurne Jegger
Jegger bij de weegschaal in De Kilomeet Deurne

Jegger, rots in de branding in De Kilomeet

De Kilomeet is een soort outletwinkel van De Kringwinkels. Hier koop je spullen aan een vaste prijs per kilo of per meter. Een unieke shop tussen de andere dus, met een uniek team. "Wij vormen een klein maar een goed team, in totaal zijn we met 9. Iedereen voelt zich hier thuis. Dat is voor ons nog altijd het belangrijkste, dat iedereen zich goed voelt en de kans krijgt om zijn plek te vinden. De dagen vliegen voorbij als we hier bezig zijn met onze topploeg. Zelfs in 2020."

Lore en Christel, trouwe Kringwinkelfans

“Wij zijn vaste klanten in De Kringwinkel van Kapellen. Maar als we in de buurt van een ander filiaal zijn, durven we daar ook binnenspringen. Vandaag zoek ik hier in Brasschaat samen met mijn dochter naar originele kleren. We vonden al een leuk T-shirt en zelfs een kastje. Mijn man speurt ook mee, maar dan vooral in de platenbakken. Wanneer we thuis opruimen verzamelen we ook regelmatig spullen om binnen te brengen.”

Belinda, super met accessoires

“Ik begon bij De Kringwinkel als Leopold, op de afdeling elektro. Dankzij dit vaste inkomen kon ik aan mijn transitie beginnen. Ik koos de naam van mijn pleegmoeder, de vrouw die me voor het eerst echt mezelf liet zijn en die ik voor altijd zal respecteren. En ik maakte een frisse nieuwe start op de textielafdeling. Ik hou van mijn job en hield altijd al van mode, vooral van accessoires. Maar ik ben ook nog steeds een techneut, die combi maakt mij helemaal mezelf.”

Kisanet, zonnetje in huis

“Jaren geleden vluchtte ik op mijn eentje weg uit Eritrea. Na een lange reis en een hele moeilijke tijd kwam ik in Antwerpen terecht. Toen ik hier aan de slag mocht in De Kringwinkel van de Abdijstraat kon ik mijn leven beginnen opbouwen. Ik ben gelukkig en dankbaar. Verkoopster mogen zijn is mijn droomjob.”

Anita vond haar topjob

“Werkloos thuiszitten tussen vier muren, dat was niets voor mij. Mijn job bij De Kringwinkel verruimde mijn wereld. Ik leerde nieuwe mensen en andere nationaliteiten kennen. De Kringwinkel is nu mijn tweede thuis.”

Onze vintagevriend Mathias

“Ik ben retroliefhebber in hart en nieren én trouwe medewerker van De Kringwinkel in Brasschaat. Ik combineer dus het nuttige met het aangename. En ik voel me hier helemaal passen.”

 

Marguerite, specialiste in geven en ruilen

"Negentig procent van alles wat ik in huis heb, komt van geef- en ruilwinkels. ‘Het is hier zo gezellig, waar heb je die spullen vandaan?’ hoor ik mijn bezoekers dan zeggen. Enkele vriendinnen wezen mij de weg naar ‘anders leven’ en ik was meteen verkocht voor die low budget aanpak. Ook voor mijn outfits. Vandaag heb ik zelf een doos vol spullen bij om hier te laten: een retro keukenweegschaal, bestek, wat potjes en enkele kledingstukken. Ik geef heel graag, maar kom ook altijd weer thuis met iets nieuws, al is het maar één stuk. Ja, De Kringwinkel is voor mij echt onweerstaanbaar.”

pinterest youtube instagram auction