Menu contact
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Retroweek 2021
Meer over deze Kringwinkel

Spullen teveel? We halen ze gratis op!

Verhuisd? Zolder of kelder opgeruimd? Kinderen uit hun kleren gegroeid?

De Kringwinkel haalt nog herbruikbare spullen gratis bij je thuis op. Klik hier om een afspraak te maken: dit kan via het contactformulier of een simpel telefoontje naar het Kringcentrum bij jou in de buurt. Via het telefoonnummer 03 217 25 10. We kiezen een moment dat jou het beste past om je spullen op te halen.

Bij de gratis ophaling vragen wij dat

  • Alle goederen klaar staan op het gelijkvloers
  • Grote stukken (kleerkasten, bedden, ..) op voorhand gedemonteerd zijn

OPGELET: wij doen ophalingen in Groot-Antwerpen en de gemeentes Wijnegem, Schoten, Wommelgem, Borsbeek, Kapellen, Stabroek en Brasschaat.

Wat kan je geven?

Zowat alles.

De Kringwinkels zijn blij met kledij en textiel, speelgoed, boeken, meubelen, huisraad, decoratie, elektro, fietsen, multi-media, sport- en babyartikelen.  De belangrijkste voorwaarde is dat het nog herbruikbaar is. Is het goed beschadigd, gescheurd, vuil, compleet versleten of onvolledig? Dan breng je het beter naar het recyclagepark.

Twijfel je? Stel jezelf de vraag “zou mijn buurvrouw het nog kunnen en willen gebruiken?”. Of contacteer ons via info@dekringwinkelantwerpen.be.

Elektro, textiel en fietsen mag je echter altijd brengen.  Ook als ze beschadigd of in slechte staat zijn.
De Kringwinkel zijn inzamelpunten voor Recupel en zorgen ervoor dat afgedankte elektro op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd. Bovendien hebben de meeste Kringwinkels een fietsatelier waar fietsen een opknapbeurt krijgen en medewerkers een vak leren.

Bepaalde producten mogen Kringwinkels bij wet niet aanvaarden, ophalen en/of verkopen: 

  • omdat ze mogelijks onveilig of ongezond zijn bv. wapens, motorvoertuigen, industriële zonnebanken, klein gevaarlijk afval zoals verf, asbesthoudende producten, inkt, autobanden, … maar ook etenswaren, dranken en andere producten met een houdbaarheidsdatum
  • ter bescherming van bedreigde diersoorten bv. ivoor of opgezette inheemse roofvogels
  • ter bescherming van de privacy, intellectuele eigendomsrechten of auteursrechten  bv. gekopieerde video’s en audiocassetten, namaakproducten

 

Waarom iets weggeven aan De Kringwinkel?

Door spullen te schenken aan De Kringwinkel:

  • verklein je de afvalberg
  • steun je lokaal hergebruik
  • zorg je mee voor een job en toekomstperspectief voor 5 400 mensen met net dat tikkeltje minder geluk op de arbeidsmarkt

Als je liever je herbruikbare spullen zelf komt brengen kan dat ook! Kom gewoon langs één van onze winkels tijdens de openingsuren en wij nemen ze graag in ontvangst.

Benieuwd naar wat mensen komen brengen? Bekijk het filmpje van onze gevers hiernaast!

pinterest youtube instagram auction