Menu contact
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
circuit openingsweek 19-26.06
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
De Kringwinkel sluit winkel in Blikfabriek

De Kringwinkel sluit winkel in Blikfabriek 

Na een testperiode van een klein jaar sluit De Kringwinkel Blikfabriek zijn deuren. “We hebben een moeilijk jaar achter de rug en moeten keuzes maken.” klinkt het bij De Kringwinkel Antwerpen. De winkel opende in juni 2020 in Hoboken op de site van de Blikfabriek waar ook andere initiatieven zoals de Vroemfabriek, Buurtcafé Cantin en Garrincha gehuisvest zijn.

Meubelwinkel
De Kringwinkel Blikfabriek opende als eerste meubelwinkel van De Kringwinkel Antwerpen. Na de eerste lockdown van 2020 opende ze de winkel met een nieuw concept, een moderne inrichting én goede vooruitzichten. Door de omstandigheden die 2020 met zich meebrachten sluit De Kringwinkel na een klein jaar tijd toch de deuren.

Van winterstop tot definitieve stop
De Kringwinkel Blikfabriek sloot begin februari al de deuren in de vorm van een winterstop. Deze sluiting wordt nu definitief doorgezet. “Er zijn verschillende redenen voor de sluiting.” Vertelt Louise Vrints, Communicatieverantwoordelijke van De Antwerpse Kringwinkels. “Onze winkel lag hier in een magazijn dat niet verwarmd kan worden. Dit bleek tijdens de winterdagen onhoudbaar.. Ook de sluiting van de horeca en sportzaken op de rest van de site hebben meegespeeld in deze beslissing.” Gaat ze verder. “Maar de voornaamste reden is dat we een moeilijk jaar achter de rug hebben en dus met veel pijn in het hart keuzes moeten maken.” Besluit ze. Ook De Blikfabriek betreurt de beslissing: “We vinden het heel jammer dat de goede samenwerking met De Kringwinkel door deze moeilijke tijden moet stoppen. Langs de andere kant heeft De Blikfabriek de laatste maanden al een aantal interessante en inspirerende aanvragen wegens plaatsgebrek onbeantwoord moeten laten  Het vrijkomen van de ruimte biedt dus weer opportuniteiten voor nieuwe, boeiende initiatieven. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.” Vertelt Dennis Troost van De Blikfabriek.

Opzegperiode en Kringverhuur
De verhuurdienst van de Antwerpse Kringwinkels
blijft voorlopig wel nog op de site aanwezig. “We zijn hiervoor momenteel een oplossing aan het zoeken. Maar gedurende de opzegperiode (tot september) zal Kringverhuur hier aanwezig blijven.” zegt Louise. Tijdens die opzegperiode sluit De Kringwinkel trouwens niet uit dat ze onder de vorm van een pop-up nog aanwezig zullen zijn op de site.

Nieuwe plannen op til
Maar De Kringwinkel Antwerpen blijft niet stil zitten. Deze keuze maakt ook weer plaats voor andere projecten. Zo zijn er plannen voor andere winkels en openen ze binnenkort een nieuwe locatie op het Nieuw Zuid in Antwerpen onder de naam Circuit. “Dit zal een heel ander project zijn waar we de grenzen van de circulaire economie gaan aftasten. Je hoort er snel meer over!” besluit Louise met een glimlach.

Deel deze pagina:
Overzicht
pinterest youtube instagram auction