Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Warmte tijdens koude dagen

Warmte tijdens koude dagen

Inzameling
Van midden februari tot midden maart zamelde De Kringwinkel Antwerpen voor de vijfde keer op rij slaapzakken in voor het outreachteam van CAW Antwerpen. Zij zetten zich in voor Antwerpse dak- en thuislozen. Naast slaapzakken konden de gevers van De Kringwinkel Antwerpen ook matjes en rugzakken doneren.

Outreachteam
‘Ons outreachteam gaat tijdens ochtend- en avondrondes actief op straat om mensen die in slechte omstandigheden op straat zijn te zoeken, aan te spreken en op te volgen. We helpen hen bijvoorbeeld de weg te vinden naar inloopcentra of een nachtopvang en we begeleiden sommige cliënten ook individueel. Die personen nodigen we uit om vrijblijvend eens tot ons kantoor te komen en te bespreken waarmee ze geholpen kunnen worden. Dat kan gaan van een doktersafspraak begeleiden of administratieve raad geven tot het geven van bijvoorbeeld een lekker dikke slaapzak.’ Vertelt Nathalie Willemse van het outreachteam bij CAW Antwerpen.

Succesvolle actie
De inzameling was een succes. De Kringwinkel Antwerpen zamelde in totaal een 160-tal stuks in. 101 slaapzakken, 24 grote rugzakken en 37 matjes.  “Ook al is het overdag nu minder koud, hiermee kunnen we voor heel wat daklozen een warme plek verzorgen gedurende de rest van het jaar!" Vertelt Marc Huygen, Teamcoördinator Outreach bij CAW.

Deel deze pagina:
Overzicht
pinterest youtube instagram auction