Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Euromaand
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Kringwinkels sluiten de deuren op maandagen

Kringwinkels in Antwerpen sluiten de deuren op maandagen door hoge inflatie en stijgende energiekosten

Kringwinkel Antwerpen, zal vanaf maandag 2 januari alle Kringwinkels op maandagen sluiten. De reden daarvoor is de aanhoudende inflatie en snel  stijgende energieprijzen, hogere huurprijzen en opeenvolgende loonindexeringen. “Door op maandagen de winkels te sluiten kunnen we de verwarming twee dagen dicht draaien.” klinkt het.

Exponentiële groei van kosten

Kringwinkels doen het nochtans zeker niet slecht de laatste jaren. “We zien inderdaad dat de populariteit van tweedehands toeneemt. Daar ligt dus zeker niet de oorzaak van de sluiting op maandagen.” licht Louise Vrints, woordvoerder van Kringwinkel Antwerpen toe. “Het probleem is dat we momenteel geconfronteerd worden met een exponentiële groei van onze kosten door de huidige inflatie. De huurprijzen, loonindexeringen en energieprijzen stijgen momenteel aan een veel hoger tempo dan onze winkelomzetten.” zegt ze.

Maximale tewerkstelling

Door alle Kringwinkels in en rond Antwerpen één dag per week op maandag te sluiten hoopt Kringwinkel de financiële situatie onder controle te houden. “Op die manier kunnen we de verwarming op zaterdagavond toedraaien en pas dinsdagochtend opnieuw opstarten.” vertelt Louise. “Hierdoor moeten we ook  de  arbeidscapaciteit verlagen met 20%. Als maatwerkbedrijf is dat een heel pijnlijke zaak. Het raakt onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, die zich vaak in kwetsbare situaties bevinden.” legt Louise uit. “Juist daarom gaan we nu snel moeten kijken hoe innovaties zoals online verkoop en verhuur activiteiten ons kunnen helpen de verhoogde kosten te dekken.” vult ze aan.

Kringwinkels in en rond Antwerpen

Concreet wordt deze maatregel toegepast vanaf begin januari in de elf Kringwinkels die onder de vzw vallen en zich bevinden in en rond Antwerpen. De drie stadswinkels: Kringwinkel Meir in de Otto Veniusstraat, Kringwinkel Centrum in de Lange Koepoortstraat en Kringwinkel circuit op het Nieuw Zuid. Daarnaast ook de Kringwinkels in de districten van Antwerpen: Kringwinkel Borgerhout in de Kroonstraat, Kringwinkel Kiel in de Abdijstraat, Kringwinkel Merksem in de Bredabaan en Kringwinkel Deurne in de Vosstraat. Buiten Antwerpen gaat het over de Kringwinkel Schoten in de Venstraat, Kringwinkel Brasschaat in de Bredabaan, Kringwinkel Kapellen in de Kapelsestraat en Kringwinkel Wijnegem in de Merksemsebaan. Alle adressen kan je hier vinden.

Klanten welkom op andere dagen

Kringwinkel Antwerpen hoopt natuurlijk dat de klanten begrip hebben voor de situatie en hun tweedehands shoppingdag naar een andere dag willen verplaatsen. “Op maandagen kan iedereen terecht op onze veilingsite www.uwkringding.beVan dinsdag tot en met zaterdag zijn onze klanten uiteraard nog steeds heel welkom om bij ons te komen shoppen. We starten nu met alle klanten op de hoogte te brengen zodat er niemand voor een gesloten deur staat vanaf januari.” zegt Louise. Hoe lang de sluitingsdag op maandag zal aanhouden is nog onduidelijk. “We zullen per kwartaal kijken naar de situatie en evalueren.” Besluit Louise.

Deel deze pagina:
Overzicht
pinterest youtube instagram auction