Menu contact
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
De Kringwinkel Blikfabriek
Meer over deze Kringwinkel

CIRCUIT: circulair centrum op Nieuw Zuid

Wat is circuit?

Wij gaan met De Kringwinkel Antwerpen binnen het project ‘Circulair Zuid’ de uitdaging aan een community-center op te zetten rond circulaire beleving. circuit zal op termijn een een heuse DIY-hub worden waar plek is voor huis - tuin - keuken ateliers, workshops, repair café s en een materialen-bib voor de buurt.

Hoe kunnen we mensen op een fijne manier aansporen om zelf aan de slag te gaan met een bestaand materiaal? Hoe kunnen we grote materialen eenvoudig delen of verhuren ipv nieuw te verkopen? Op al deze vragen zal circuit op speelse wijze een antwoord bieden.

Praktisch informatie

Wat bieden we aan?

  • Fietsen- en electro herstelpunt: laat gratis een analyse maken van het probleem. Daarna kan je adhv de offerte beslissen om je fiets of electronisch toestel effectief te laten herstellen.
  • Materialenbib: van chocoladefondue's tot boormachines, een uitgebreid aanbod van alledaagse spullen kan hier gehuurd worden. De eerste verhuur kost €5, vanaf de tweede betaal je een lidkaart van €20 waarmee je het hele jaar onbperkt kan huren.
  • Workshops: er worden regelmatig recycle workshops georganiseerd. Het actueel aanbod kan je steeds vinden op onze Facebookpagina.
  • Bedrijfsuitstap: Is jouw bedrijf klaar voor de volgende stap van lineair naar circulair denken? Dan neemt circuit je graag mee op sleeptouw voor een dag 'onderdompeling in de circulaire economie'!

Wanneer? Woensdag en zaterdag van 13u00 tot 17u00

Waar? Plein Publiek - D'Herbouvillekaai 19 - 2000 Antwerpen

Inschrijven? Je mag gewoon langskomen! Voor de workshops kan je inschrijven via de website. Momenteel zijn er geen workshops gepland.

Vragen of opmerkingen? Mail naar circuit@dekringwinkelantwerpen.be!

Voor de allernieuwste updates en foto's volg je circuit best ook op social media via de Facebook- & Instagrampagina!

Pionier in de circulaire economie

De herstel-ateliers van De Kringwinkel die nu een plek achter de schermen hebben verhuizen binnenkort naar de voorgrond en geven onze medewerkers een mooie plekje op het voortoneel. We geven tal van ondernemers en ambachtslieden onderdak in onze circulaire hub en publiek wordt uitgenodigd volledig volgens goesting en talent aan de slag te gaan.

 

circuit maakt deel uit van het Europees project 'Circulair Zuid' dat mensen wil aanzetten tot slim en minder gebruik van energie, water en materialen. Circular South zal in de wijk Nieuw Zuid experimentele initiatieven organiseren om circulaire economie in het dagdagelijks leven te verweven. Bij circulaire economie wordt er zoveel mogelijk ingezet op hergebruik van grondstoffen en eindproducten. Via dit project is het de bedoeling om inwoners bewust te maken en te inspireren tot circulair gedrag.

Met dank aan...

circuit werd mogelijk gemaakt met de steun van de Europese Unie en Urban Innovative Actions.

In een eerste fase zal circuit in de containers van Plein Publiek plaatsvinden. Later verhuizen we naar een eigen gebouw op de site Nieuw Zuid.

pinterest youtube instagram auction