Menu
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

circuit

Wij gaan met De Kringwinkel Antwerpen binnen het project ‘Circulair Zuid’ de uitdaging aan een community-center op te zetten rond circulaire beleving. circuit zal op termijn een een heuse DIY-hub worden waar plek is voor huis - tuin - keuken ateliers, workshops, repair café s en een materialen-bib voor de buurt.

Hoe kunnen we mensen op een fijne manier aansporen om zelf aan de slag te gaan met een bestaand materiaal? Hoe kunnen we grote materialen eenvoudig delen of verhuren ipv nieuw te verkopen? Op al deze vragen zal circuit op speelse wijze een antwoord bieden.

De herstel-ateliers van De Kringwinkel die nu een plek achter de schermen hebben verhuizen binnenkort naar de voorgrond en geven onze medewerkers een mooie plekje op het voortoneel. We geven tal van ondernemers en ambachtslieden onderdak in onze circulaire hub en publiek wordt uitgenodigd volledig volgens goesting en talent aan de slag te gaan!

circuit maakt deel uit van het Europees project 'Circular South' dat mensen wil aanzetten tot slim en minder gebruik van energie, water en materialen. Circular South zal in de wijk Nieuw Zuid experimentele initiatieven organiseren om circulaire economie in het dagdagelijks leven te verweven. Bij circulaire economie wordt er zoveel mogelijk ingezet op hergebruik van grondstoffen en eindproducten. Via dit project is het de bedoeling om inwoners bewust te maken en te inspireren tot circulair gedrag.

Voor de allernieuwste updates en foto's volg je circuit best ook op social media via de Facebook- & Instagrampagina!

Openingsweekend 1 & 2 september

CIRCUIT opent zijn deuren op zaterdag 1 en zondag 2 september!

Pimp your bike, kom een tas Antwerps gebrande koffie drinken, snuister door de gloednieuwe Antwerpse materialenbib, volg een coole verpakkings workshop, maak je eigen linnen tas uit oude jeans, print een broodtrommel uit pet-flessen, ontmoet straffe circulaire ondernemers, herstel eindelijk die kapotte mixer en timmer je oude stoel terug in elkaar.

Waar? Plein Publiek - D'Herbouvillekaai 19 - 2000 Antwerpen

Inschrijven? Je mag gewoon langskomen! Maar als je graag aan een workshop deelneemt schrijf je je best in via ons online inschrijvingsformulier.

Vragen of opmerkingen? Mail naar circuit@dekringwinkelantwerpen.be!

circuit werd mogelijk gemaakt met de steun van de Europese Unie en Urban Innovative Actions.
pinterest youtube instagram auction