Menu contact
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
We blijven online open!
Meer over deze Kringwinkel

CIRCUIT: circulair centrum op Nieuw Zuid

Wat is circuit?

Wij gaan met De Kringwinkel Antwerpen binnen het project ‘Circulair Zuid’ de uitdaging aan een community-center op te zetten rond circulaire beleving. Circuit zal op termijn een een heuse DIY-hub worden waar plek is voor huis - tuin - keuken ateliers, workshops, repair café s en een materialen-bib voor de buurt.

Hoe kunnen we mensen op een fijne manier aansporen om zelf aan de slag te gaan met een bestaand materiaal? Hoe kunnen we grote materialen eenvoudig delen of verhuren ipv nieuw te verkopen? Op al deze vragen zal circuit op speelse wijze een antwoord bieden.


Wanneer? Op afspraak via info@circuitantwerpen.be

Waar? Plein Publiek - D'Herbouvillekaai 19 - 2000 Antwerpen

Andere acitviteiten? Check onze activiteitenpagina

Vragen of opmerkingen? Mail naar info@circuitantwerpen.be

Hersteldienst?

We organiseren een ophaling per bakfiets van jou electro of kleding die een reparatie kan gebruiken. Deze service is mogelijk binnen de ring rond Antwerpen en in Merksem, Deurne, Berchem en Hoboken. Zo'n ophaling kan je inplannen voor fietsen of electro via dit formulier en voor kleding via dit fomulier.

 

Voor de allernieuwste updates en foto's volg je circuit best ook op social media via de Facebook- & Instagrampagina!

Met dank aan...

circuit werd mogelijk gemaakt met de steun van de Europese Unie en Urban Innovative Actions.

In een eerste fase zal circuit in de containers van Plein Publiek plaatsvinden. Later verhuizen we naar een eigen gebouw op de site Nieuw Zuid.

circuit maakt deel uit van het Europees project 'Circulair Zuid' dat mensen wil aanzetten tot slim en minder gebruik van energie, water en materialen. Circular South zal in de wijk Nieuw Zuid experimentele initiatieven organiseren om circulaire economie in het dagdagelijks leven te verweven. Bij circulaire economie wordt er zoveel mogelijk ingezet op hergebruik van grondstoffen en eindproducten. Via dit project is het de bedoeling om inwoners bewust te maken en te inspireren tot circulair gedrag.

pinterest youtube instagram auction