Menu
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

circuit

Circulaire ontmoetingsplek op Nieuw Zuid

Wij gaan binnen het project ‘Circulair Zuid’ de uitdaging aan om een community-center op te zetten rond circulaire beleving. Circuit zal een een heuse DIY-hub worden waar plek is voor huis - tuin - keuken ateliers, Workshops, repair café's en een materialen-bib voor de buurt.

Hoe kunnen we mensen op een fijne manier aansporen om zelf aan de slag te gaan met een bestaand materiaal? Hoe kunnen we grote materialen eenvoudig delen of verhuren ipv nieuw te verkopen? Op al deze vragen zal circuit op speelse wijze een antwoord bieden.


De herstel-ateliers van De Kringwinkel die nu een plek achter de schermen hebben verhuizen binnenkort naar de voorgrond en geven onze medewerkers een mooie plekje op het voortoneel. We geven tal van ondernemers en ambachtslieden onderdak in onze circulaire hub en publiek wordt uitgenodigd volledig volgens goesting en talent aan de slag te gaan!

circuit maakt deel uit van het Europees project 'Circular South' dat mensen wil aanzetten tot slim en minder gebruik van energie, water en materialen. Circular South zal in de wijk Nieuw Zuid experimentele initiatieven organiseren om circulaire economie in het dagdagelijks leven te verweven. Bij circulaire economie wordt er zoveel mogelijk ingezet op hergebruik van grondstoffen en eindproducten. Via dit project is het de bedoeling om inwoners bewust te maken en te inspireren tot circulair gedrag.

Concreet

Circuit zal openen vanaf september op het Nieuw Zuid in de containers van Plein Publiek. In een tweede fase zal circuit verhuizen naar een eigen gebouw in dezelfde site dat nu nog in opbouw is. Meer info en concrete data volgen.

Circuit werd mede mogelijk gemaakt door De Kringwinkel Antwerpen, Stad Antwerpen, European Region Development Fund en Urban Innovative Actions (UIA).

pinterest youtube instagram auction