Menu contact
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

The Empty Shop

Doe een gift, shop lokaal & geef een lokale jobkans

The Empty Shop 2021 is intussen helaas afgelopen en was een groot succes! Lees hier meer. Wil je er een volgende editie graag bij zijn als donateur, vrijwilliger of klant? Volg dan zeker The Empty Shop of emptyshopantwerp voor alle updates. 

Ja, dat lees je goed. The Empty Shop is terug! Van dinsdag 14 december tot en met zondag 19 december kan je ons terugvinden in circuit op Nieuw Zuid. The Empty Shop is een initiatief van Curieus en De Kringwinkel Antwerpen. Tijdens deze zes dagen kan je bij The Empty Shop kwaliteitsvolle tweedehands- en nieuwe kleding kopen die wordt gedoneerd door mensen zoals jij en ik!

Hoe gaat het in zijn werk?
Dagelijks starten we met een volledig lege winkel. Die vullen we met gedoneerde kledij van een hoogwaardige kwaliteit. Je kan dus zowel kledij komen doneren als shoppen tijdens The Empty Shop! Heb je zin om zelf kleding te doneren? Dat kan! Zoek kleding die je niet meer draagt, kijk of deze stuks nog kwaliteitsvol zijn en breng ze tussen 14 en 19 december naar The Empty Shop. Op deze manier kunnen wij onze rekken vullen en geniet jij misschien van een heerlijke shopmoment.

Geven, maar ook beleven
Geen zin om te shoppen, maar wel om eens te komen kijken? Tijdens The Empty Shop worden er ook een tal van activiteiten voorzien. Elke dag heeft een eigen programmatie met activiteiten zoals workshops, lezingen en late night shopping met muziek. Ook organiseren we op zaterdag 18 december een makersmarkt en is er een brunch voorzien op zondag 19 december. 


Geven omdat je geeft

Dit jaar zamelt The Empty Shop geld in om vrouwelijke vluchtelingen een eerste werkervaring te geven op de Belgische arbeidsmarkt. Door tijdens The Empty Shop kledij te doneren of te kopen krijgen deze vrouwen de kans om zich verder te ontplooien in de maatschappij en een positieve werkervaring op te doen.

Rana behaalde een diploma pedagogie in Syrië en daar was ze lerares lager onderwijs. Ze woont sinds 2018 in België en werkt momenteel in De Kringwinkel in de Abdijstraat. Door haar job bij De Kringwinkel kan ze Nederlands leren en volgt ze fietsles. Deze werkervaring helpt Rana om zich te ontplooien in de maatschappij en haar toekomst in België verder op te bouwen.

'Ik ben graag in contact met klanten in de winkel, zo kan ik mijn Nederlands ook extra oefenen.'


Ruaa is van opleiding advocate. Ze komt uit Irak en woont nu 4,5 jaar in België. Sinds kort werkt ze in De Kringwinkel in Schoten. Deze werkervaring zorgt ervoor dat Ruaa de Nederlandse taal verder kan leren en daarmee kan ze in de toekomst een opleiding volgen. Ze wil graag als bediende aan het werk.

'In de toekomst wil ik graag een opleiding volgen en bediende worden.'

Donaties van bedrijven

Verschillende bedrijven gaven alvast een bijdrage aan The Empty Shop en steunen hiermee ons goed doel. Hen willen we alvast van harte bedanken.

Wil jouw bedrijf ook een gift doen van overstocks? Laat het ons weten via info@emptyshop.be!

Openingsuren

Dinsdag 14/12 10u00 - 18u00

Woensdag 15/12 10u00 - 18u00

Donderdag 16/12 10u00 - 21u00

Vrijdag 17/12 10u00 - 22u00

Zaterdag 18/12 10u00 - 20u00

Zondag 19/12 11u00 - 18u00

pinterest youtube instagram auction