Menu contact
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Retroweek 2021
Meer over deze Kringwinkel

Tussenstop: Activerende Arbeidszorg

Met Tussenstop wagen we ons aan een project rond Activerende Arbeidszorg. Hiermee geven we mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de kans om op zoek te gaan naar hun persoonlijke talenten, vaardigheden en wensen. Zo willen we hen de kans bieden om een bij hen passende baan te vinden binnen de sociale economie.

De mensen die bij Tussenstop aan de slag gaan doen dit onbezoldigd. Ze zaten vaak jarenlang thuis zonder werk. Samen beginnen ze aan de reis van langdurige werkloosheid naar een nieuwe job. In een eerste fase zetten we in op werkgewenning, het nakomen van afspraken en het terugvinden van routine en arbeidsvreugde.  In een tweede fase verkennen we tijdens stages de vele werkplekken in onze organisatie.  De bedoeling van dit proces is dat iedere Tussenstopper op die manier op termijn een plek vindt binnen De Kringwinkel.


Tussenstop is een soort van mini-onderneming in De Kringwinkel waar heel gevarieerde taken uitgevoerd worden in samenwerking met de sorteerafdelingen, in opdracht van de winkels of van externe partners. Recent werkte de Tussenstop bijvoorbeeld aan een opdracht voor  w.r.yuma, een kleine onderneming die 3D print-zonnenbrillen maakt uit oud plastiek.

Ken je nog ondernemingen die voor eenvoudige taken zouden willen samenwerken met Tussenstop? Laat het ons weten via info@dekringwinkelantwerpen.be.
pinterest youtube instagram auction