Menu contact
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

Café Circuit

Hieronder vind je het eerste deel van ons zomerprogramma 'Café Circuit' terug. Graag verwelkomen wij jou op donderdagavonden in juli tussen 19:00 en 22:00 op Circuit (d'Herbouvillekaai 19 - 2000 Antwerpen).

Gezien de huidige context zien wij ons genoodzaakt om een limiet van 20 deelnemers voorop te stellen. Dit om de gezondheid van iedereen te kunnen waarborgen. Vandaar dat we vragen om je op voorhand in te schrijven voor de activiteiten. Inschrijven kan via deze link.

Bezoek aan de werf van Palazzo Verde

donderdag 02.07 - 19:00 - 22:00 - Volzet

Café Circuit begint met een knal. Op donderdag 2 juli stellen we jou niet alleen het nieuwe concept van Café Circuit voor, maar maken we ook kennis met de residentie Palazzo Verde. Een van de groenste gebouwen van België met een microbos en grote binnentuin. Een sterk staaltje duurzame architectuur. Je krijgt op deze avond een rondleiding op de werf van het toekomstige Circuit én uitleg over het gemeenschapscentrum en de acitviteiten.

De rondleiding start om 19 uur op de werf zelf (deze bevindt zich op het einde van de Jos Smolderenstraat ter hoogte van het Jan Van Aspenpad).

Water: is er reden tot paniek?

donderdag 09.07 - 19:00 - 22:00 - Volzet

We laten twee experts, Arno Doggen (The River CleanUp) en Ronny Van Looveren (projectleider Klimaatadaptatie Stad Antwerpen), aan het woord over de problematiek van de nakende waterschaarste. Om 20:30 gaan we over tot de vertoning van de film River Blue die perfect binnen het thema past. Ook hier vragen we om je in te schrijven via deze link.

Deze avond zal doorgaan in de site van Plein Publiek, d'Herbouvillekaai 19.

Haal alles uit je smartphone!

donderdag 16.07 - 19:00 - 22:00

Op donderdag 16 juli geven onze vrienden van BEEGO jullie een overzicht van 5 onmisbare mobiele apps die het leven écht eenvoudiger maken en die bovendien gratis te downloaden zijn op je toestel. Neem dus zeker je smartphone mee! Graag vooraf inschrijven via deze link.

Deze avond zal doorgaan in de site van Plein Publiek, d'Herbouvillekaai 19.

Wandeling in de Hobokense Polder met gids

donderdag 23.07 - 19:00 - 22:00 - Volzet

We spreken om 19:00 af met de fiets aan de containers van Plein Publiek en begeven ons vervolgens samen richting een prachtig plekje natuur dat in onze achtertuin verscholen ligt. Een gids zorgt voor de nodige achtergrondinformatie over de lokale fauna en flora. Inschrijven is verplicht en kan via deze link.

Krijg groene vingers in een handomdraai

donderdag 30.07 - 19:00 - 22:00

Leer je eigen tuinkruiden kweken en neem deel aan een workshop plamping. Ook deze activiteit zal doorgaan op de site van Plein Publiek. Inschrijven kan via deze link.

Bezoek aan warmtecentrale Nieuw Zuid

donderdag 06.08 - 19:00 - 22:00

David Dubrulle van Fluvius is warmteagent voor Nieuw Zuid. David gidst ons door de warmtecentrale van Nieuw Zuid en brengt het verhaal over de verwarming van de woningen op Nieuw Zuid. Deze acitviteit heeft een maximale capaciteit van 20 deelnemers en het dragen van een mondmasker is verplicht. Samenkomst om 19 uur aan de warmtecentrale. Vooraf inschrijven is verplicht en kan via deze link.

Pekelen, compotten en spreads maken doe je zo!

Donderdag 13.08 - 19:00 - 22:00

Er zijn verschillende manieren om de strijd tegen voedselverspilling aan te gaan. Het gebruik van de app TooGoodToGo is er ééntje van en werd op 16 juli al door BEEGO uit de doeken gedaan. Wil je weten hoe je jouw voedselresten thuis op een veilige en efficiënte manier kan bewaren? Dan is deze workshop beslist iets voor jou. Op donderdag 13 augustus bekijken we samen met Stéphanie & Chantal van Kontakt enkele veelgebruikte technieken om onze food-waste te verminderen. Deze avond vindt plaats op Plein Publiek en gaat door in 2 groepen van maximaal 10 personen. Snel inschrijven via deze link is dus de boodschap.

Bezoek aan BlueGate

Donderdag 20.08 - 19:00 - 22:00

Dimitri Torfs van Bopro gidst ons met veel plezier doorheen BlueGate. Dit nieuwe bedrijventerrein ten zuiden van Antwerpen, voorheen aangeduid als Petroleum Zuid, heeft als ambitie een klimaatneutrale plek te worden waar innovatieve bedrijven elkaar kunnen versterken. Benieuwd naar welke circulaire stromen er zoal zullen opgezet worden? Of heb je gewoon zin in een aangename fietstocht doorheen de nieuwe site? Schrijf je dan in via deze link en dan zien we elkaar op donderdag 20 augustus om 19:00 met de fiets aan Plein Publiek.

Bierbrouwen voor dummies

Donderdag 27.08 - 19:00 - 22:00

De laatste Café Circuit van augustus doet zijn naam alle eer aan en wordt volledig gewijd aan bier. Niets mis met een frisgetapte pils van 't vat, maar onder het motto 'wat je zelf doet, doe je beter' luisteren we op Plein Publiek naar een ervaren bierbrouwer die ons de kneepjes van het vak leert. Wie weet leidt het aanstekelijk enthousiasme van deze zytholoog wel tot jouw volgende passie of project? Vooraf inschrijven is zoals steeds verplicht en kan via deze link

pinterest youtube instagram auction